Gå til indhold
Indhold begynder her

Lars Saabye Christensen (NO)

Forfatter Lars Saabye Christensen
Foto: Magnus Stivi.

Den norske forfatter Lars Saabye Christensen er aktuel med fjerde og sidste bind i Oslo-kvartetten 'Byens spor'. Serien betegnes som Saabye Christensens hovedværk, hvor man som læser oplever den norske hovedstad igennem Jespers øjne ,når han tager læseren med ind i sin families hverdag og ud i byens pulserende tilstand. 'Byens spor' er både en slægtsroman og en roman om byens liv og landets udvikling fra efterkrigstiden og frem til 1980'erne. Trilogien er en fremragende og smuk skildring af en by, der er præget af tiden, og hvor byens spor åbner følelserne og karaktererne og binder byen sammen. 

Lars Saabye Christensen debuterede som digter tilbage i 1976 med 'Historien om Gly'. Han fik sit litterære gennembrud med generationsromanen 'Beatles' (1984), der er en klassiker i norsk litteratur. Han blev tildelt Nordisk Råds Litteraturpris med romanen 'Halvbroderen' (2001), der befæstede hans position som en af Norges største forfattere.

Saabye Christensen er en alsidig forfatter, der udover romaner og digte både skriver noveller og filmmanuskripter. Uden for Norge er Saabye Christensen først og fremmest kendt som romanforfatter, der især skriver om barndom og pubertet. Hans romanpersoner er for det meste usikre mennesker, der kæmper med livet. De er klodsede, utilstrækkelige og foretager ofte de helt forkerte valg i tilværelsen. De lyver, når de kan komme til det, af nødvendighed, bekvemmelighed eller vane, og Saabye Christensen viser læseren, hvad der sker, når der går hul på en løgner.

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren på Litteratursiden.
 
*ENGLISH*
 
Lars Saabye Christensen has recently concluded a series of books which all focus on the evolving city of Oslo, how the city and the people living in it have changed through time, from the post-war period till the 1980s. He was awarded the Nordic Council Literature Prize in 2001 for his novel The Half Brother and is also known for the novel Beatles, which has been praised as a classic in Norwegian literature.

Årets temaer 2023

  • Arrangører
    Sponsorer