Gå til indhold
Indhold begynder her

Merete Pryds Helle (DK)

Foto: Thomas A.
Forfatter Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle er en prisbelønnet dansk forfatter, der siden sin forfatterdebut i 1990, Imod en anden ro, har skrevet inden for flere forskellige genrer og eksperimenteret med litterære formater og skubbet grænserne for, hvordan vi opfatter litteratur. 

Foruden at undersøge sprogets magt og menneskets psykologi i sine bøger behandler Merete Pryds Helle også den nutidige virkelighed i lyset af den historiske. Det ses blandt andet i Fiske i livets flod, Solsiden, som behandler Egyptens mytologiske Dødsrige, og Hej menneske. Med romanen Folkets skønhed, der vandt De Gyldne Laurbær, rykkede Merete Pryds Helle ind i nyere historie med fortællingen om Marie og hendes hårde opvækst på Langeland i 30’erne og op igennem 40’ernes og 50’ernes København som hjemmegående husmor. Folkets skønhed er første bind af en trilogi, der fortsætter med Vi kunne alt, og som afsluttes med Det vågne hjerte, der udkommer den 2. juni 2022.

I Det vågne hjerte er historien nået frem til 1980'erne, hvor Lis opsøger Kvindehøjskolen i Visby for at bearbejde traumet efter et overfald og bliver en del af det kvindefrigørende opgør mod patriarkatet. Her spirer også en romance med Kirsten.

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren på Litteratursiden.dk.
  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer