Gå til indhold
Indhold begynder her

Anthony Doerr (US)

Forfatter Anthony Doerr
Foto: Ulf Andersen.

Anthony Doerr er en amerikansk forfatter, som har skrevet både noveller og romaner. Han er særligt kendt for succesromanen Alt det lys vi ikke ser fra 2014, som han blandt andet blev tildelt den prestigefulde Pulitzer-pris for.

Alt det lys vi ikke ser er historien om den blinde pige Marie-Laure, som bor i Paris sammen med sin far, der arbejder som nøglebærer for det naturhistoriske museum. Da Paris bliver besat af tyskerne under 2. verdenskrig, flygter far og datter til Saint-Malo med en stjålen juvel fra museet i lommen. I mellemtiden viser den forældreløse, tyske dreng Werner et talent for at reparere og bygge radioer - en evne, der hurtigt bliver opdaget af Hitlerjugend, og modvilligt bliver han sat til at opspore modstandsfolk, hvilket til sidst fører ham til Saint-Malo.

Nu er Anthony Doerr aktuel med romanen Byen i skyerne, en historie i tre spor, der knyttes sammen af historien om drengen Aithon, som drømmer om en dag at flyve op til Byen i skyerne. Det er en historie, der tryllebinder Anna i 1400-tallets Konstantinopel, som den tidligere krigsfange Zeno opfører som skuespil sammen med fem skolebørn, og som Konstance, der aldrig har set Jorden, nedskriver på rumskibet Argos, sådan som hun har fået historien fortalt af sin far.

Doerr mestrer de store fortællinger om skæbnesvangre møder om forbindelsen mellem mennesker på tværs af tid og sted og ikke mindst om fortællingens kraft.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer