Gå til indhold
Indhold begynder her

Ekstern arrangør

Ekstern arrangør

Vil du være med til at skabe litteraturoplevelser under LiteratureXchange?

LiteratureXchange udfolder sig i hele Aarhus, både på byens store og små scener såvel som rundt i byrummet på utraditionelle lokationer. Cirka halvdelen af arrangementerne under LiteratureXchange arrangeres af programgruppen under LiteratureXchange, mens den anden halvdel realiseres af foreninger, kulturinstitutioner, enkeltpersoner og andre med lyst til  at skabe litteraturoplevelser for unge og voksne.

I 2021 bidrog op mod 100 samarbejdspartnere og eksterne arrangører med at realisere festivalen.

Som ekstern arrangør kommer dit arrangement til at indgå i både det fysiske og det digitale festivalprogram. Du står selv for at planlægge og afvikle arrangementet, men programgruppen under LiteratureXchange bidrager gerne med sparring, hjælp til lokaler eller andet.

LiteratureXchange sørger for det praktiske vedr. billethåndtering, men alle indtægter fra billetsalget tilfalder dig som arrangør. Du betaler ikke for at komme med i programmet, men skal selvfølgelig selv afholde alle udgifter til arrangementet.

Bemærk i øvrigt, at der eksempelvis er mulighed for at søge Statens Kunstfonds pulje Dansk litteratur i Danmark (deadline 1. februar) og Aarhus Kommune Initiativpuljen (deadline løbende) eller for de større initiativer Kulturudviklingsspuljen (deadline 1. februar). Skriv til programredaktionen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du har spørgsmål, har brug for hjælp til at finde en scene eller mangler sparring på din idé.

 

OBS: Deadline for at komme med i det trykte program er 1. marts 2022, hvor DENNE FORMULAR skal være udfyldt og sendt.

 

Nedenfor kan du læse mere om kriterierne for at få dit arrangement med i LiteratureXchange og om årets tema.

 

Kriterier for optagelse i programmet
For at sikre et program med en stærk skønlitterær og international profil bedes du forholde dig til nedenstående kriterier.

 • Det internationale perspektiv
  På hvilken måde har jeres programpunkt et internationalt perspektiv? Er der internationale medvirkende, er emnet af international relevans, eller er der andre aspekter, der kvalificerer programpunktet til at indgå i en international festival?
 • Det skønlitterære perspektiv
  Det kendetegner LiteratureXchange, at skønlitteraturen blandes med andre kunstneriske genrer, forskning og/eller overraskende konstellationer, men det er en forudsætning for at komme med i programmet, at skønlitteratur (herunder skriveproces og læsning/lytning af skønlitteratur) spiller en væsentlig rolle i arrangementet. 
 • Målgruppe
  Som ekstern arrangør får du dit arrangement med i festivalens trykte program, ligesom det vises på www.litx.dk. Det er væsentligt, at du herudover overvejer, hvordan du selv kan være med til at markedsføre arrangementet og hele festivalen via dine formidlingskanaler, samarbejdspartnere og netværk.

 

Temaer 2022

LiteratureXchange har i disse år særligt fokus på FN’s verdensmål, og i 2022 har vi således et stort tema med udgangspunkt i verdensmål #3, ’Sundhed og trivsel’, der blandt andet kan udfoldes på nedenstående måder. I er meget velkommen til at lade jer inspirere af årets tema, men det er ikke et krav.

Fysisk og psykisk sundhed og trivsel
Skønlitteraturen emmer af beskrivelser af livet med sygdomme, sundheds- og skønhedsidealer og sportslige præstationer – det gælder både for moderne litteratur såvel som klassikerne. Vi ser nærmere på, hvordan litteraturen kan bidrage til vores forståelse af kroppen og psyken.

Litteratur i bevægelse
Vi tager litteraturen med ud i byrummet og med ud i naturen, hvor vi kombinerer den litterære oplevelse med den fysiske bevægelse. Kom på gåture, i fitness eller til cykling og tag en litterær oplevelse med hjem!

Litterær wellness

Mange af os læser for at finde ro og fordybelse i en travl hverdag. Vi sætter fokus på emnet med en hel temadag med spørgsmålet ’Er litteratur sundt?’ samt en række arrangementer, hvor vi skruer op for den litterære wellness ved at koble litteraturen med strikning, mandalaer, fællessang, yoga eller andet guf for krop og sjæl.

Fælles om litteraturen

Fællesskaber er væsentlige for vores trivsel. Læsning er ofte noget, der foregår alene, men under dette års LiteraureXchange undersøger vi festivalens potentiale som platform for fællesskaber. Vær med når vi med kaffe på kanden skaber en uformel litteratursnak efter arrangementet eller deltag i nogle af de grupper, der følges rundt til flere arrangementer. Det handler om at opleve og tale om litteraturen sammen med andre.

 

Vi håber, at I har lyst til at være med, og glæder os til samarbejdet! 

 

 • Arrangører
  Sponsorer