Gå til indhold
Indhold begynder her

LiteratureXchange 2022

Forsiden af programmet for LiteratureXchange 2022

LiteratureXchange er en international litteraturfestival i Aarhus, der fandt sted den 9.-19. juni 2022. Festivalen er arrangereret af Aarhus Litteraturcenter og Aarhus Kommunes Biblioteker.

Programmet bestod af mere end 170 arrangementer med alt fra en litterære vandring, en heldagskonference om litteratur og sundhed og musik- og poesiværksted foruden traditionelle oplæsninger, samtaler og debatter. LiteratureXchange præsenterede udenlandske forfatternavne som Chimamanda Ngozi Adichie, Lars Saabye Christensen, Sayaka Murata, Fatima Daas og Alex Schulman og danske forfattere som Iben Mondrup, Peter Øvig, Fine Gråbøl, Søren Ulrik Thomsen og Liv Nimand Duvå. 2022 bød på samtaler mellem forskere og forfattere om internationale problemstillinger med særligt fokus på FN's verdensmål #3 "Sundhed og trivsel" og forskellige former for arrangementer, der fik hele byen til at summe af litteratur.

Festivalen aktiverede hele Aarhus ved at udfolde sig i byrummet, på byens store scener, på caféer og på kulturinstitutioner som Hovedbiblioteket Dokk1 og Godsbanen.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer