Gå til indhold
Indhold begynder her

Kristian Ditlev Jensen (DK)

Forfatter Kristian Ditlev Jensen
Foto: Simone Lilmoes

Kristian Ditlev Jensen har et væld af tekster bag sig i kraft af sin karriere som journalist foruden sine rejseessays og romaner, der alle synes at være orienteret imod mad, mennesker og sprog. I 2021 udkom 'Bar', en delvist selvbiografisk roman, der omhandler det alkoholmisbrug, der for alvor tog fat i forfatterens ungdomsår og den danske alkoholkultur, hvor enhver anledning kan være en undskyldning for at drikke. Det er en rå fortælling om, hvordan alkoholen finder vej ind i et menneske, og hvordan man i mange år kan lukke øjnene for at holde den grufulde sandhed ude. Kristian Ditlev Jensen fortsætter med denne roman sin smukke, sanselige skrivestil, der som i resten af hans forfatterskab skaber en særlig intensitet og tyngde. Han er nomineret til DR Romanpris 2022 for romanen. 

Kristian Ditlev Jensen har tidligere blandt andet skrevet romanen 'Livret', der handler om den sorgfulde madanmelder Robin, og selvbiografien 'Det bliver sagt' om det overgreb, han var udsat for som barn. Sidstnævnte høstede stor ros fra anmelderne for dens relevans og tyngde såvel som for dens sproglige finesse. Kristian Ditlev Jensen skriver ufatteligt ægte og hårdt om overgrebet, så den næsten ikke er til at komme igennem, fordi han formår på mest imponerende – men næsten også uhyggelig – vis at skildre overgrebet, der indledes på en ferie i Provence og slutter med, at han fortæller sine forældre om det. 

Kristian Ditlev Jensen kaster lys på menneskets skyggesider i sit forfatterskab. Han fanger læseren med sine sanselige skildringer, og han formår derfor at være lige så personlig og nærværende i sine rejsefortællinger, som når han beretter om sit barndomstraume.

 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren på Litteratursiden.dk.
  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer