Gå til indhold
Indhold begynder her

Fernanda Melchor (MX)

Forfatter Fernanda Melchor.
Foto: Maj Lindström.

Fernanda Melchor er forfatter og journalist. I 2019 modtog hun den tyske pris Anna Seghers-Preis og var shortlistet til International Booker Prize samt til Dublin Literary Award i 2021 for romanen 'Sæson for orkaner'.

'Sæson for orkaner' er hendes tredje roman, der udkom på dansk i 2020. Her undersøger hun baggrunden for et mord på en heks i nærheden af landsbyen La Matosa. Melchor fortæller om landsbyens befolkning og de mistænkte, om armod, vold og korruption i Mexico med udgangspunkt i forbrydelsen. Sproget er rytmisk og inspireret af den mundtlige fortælletradition i Mexico. 'Sæson for orkaner' er allerede oversat til 15 sprog. 

Melchor har også vundet priser for sin journalistik og er blandt andet udkommet i The Paris Review og de latinamerikanske udgaver af Vice, GQ og Vanity Fair. I 2022 er hun endnu engang longlistet til International Booker Prize for romanen, der på spansk hedder 'Páradais' (eng: 'Paradais').

*ENGLISH*

Fernanda Melchor is a Mexican author and journalist who won the Anna Seghers Prize in 2019, and was shortlisted for the International Booker Prize 2020, for her novel Hurricane Season. The novel is about the murder of a local woman known as the Witch. The story revolves around the poverty, violence, and corruption of the perpetrators and is written in a rhythmical prose inspired by the oral tradition of Mexico. Hurricane Season has been translated into 15 languages.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer