Gå til indhold
Indhold begynder her

Nino Haratischwili (GE/DE)

Forfatter Nino Haratischwili
Foto: G2 Baraniak.

Nino Haratischwili har med den internationale bestseller ’Det ottende liv (til Brilka)’ skrevet en storslået fortælling om en georgisk families overlevelse igennem Stalin, Hitler og Den Kolde Krig.

Nino Haratischwili debuterede som forfatter i 2010, men det er først med hendes seneste roman, 'Det ottende liv (Til Brilka)' fra 2020, at hun har fået sit store, internationale gennembrud. Romanen er en episk familiesaga, der handler om krig, kærlighed, revolution og ikke mindst Georgiens dramatiske historie op gennem det 20. århundrede. Vi får historien igennem den unge kvinde Niza, der er flyttet til Berlin, efter borgerkrigen i Georgien er brudt ud, og som i mødet med sin 12-årige niece Brilka indleder  slægtshistorien, der også bliver en fortælling om Georgiens historie. Nino Haratischwili har med ’Det ottende liv (til Brilka)’ skrevet en rørende fortælling om familie, kærlighed og tragedier i lyset af altoverskyggende krige.

Nino Haratischwili er selv af georgisk oprindelse og har foruden romaner også lavet flere teaterstykker, der opført i Tyskland, hvor Haratischwili bor i dag.

 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren og hendes bøger på Litteratursiden. 

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer