Gå til indhold
Indhold begynder her

Isabel Allende (CL)

Forfatter Isabel Allende
Foto: Lori Barra.

Isabel Allende deltager digitalt ved et arrangement til LiteratureXchange.
Hun er én blandt de mange internationale og danske forfattere, du kan opleve digitalt.

Den chilenske forfatter Isabel Allende er tilbage med romanen Håbets rejsende, hvor læseren føres tilbage til Den Spanske Borgerkrig og Francos fascistiske styre. Roser og Victor, der er forbundet af Rosers ægteskab med Victors afdøde bror, tvinges til at gifte sig og forlade det krigshærgede Barcelona. De sætter sig for at starte et nyt liv i Chile, men håbet om en dag at vende tilbage til Spanien lever videre i dem. Håbets rejsende er en familiekrønike, som man kender Allende bedst toppet med hendes fantastiske måder at male et billede af et menneske og skabe stemninger, man ikke kan slippe igen.

Allendes karriere som forfatter startede stort og voldsomt, da hendes debut Åndernes hus (1982) blev til en verdensomspændende succes, der har været med til at definere den magisk realistiske genre.

Åndernes hus er fortællingen om fire generationer fra Chile, der igennem romanen konfronteres med Chiles turbulente, politiske historie i 1900-tallet. Slægten rummer alle sider af Chiles historie, og romanen fremstiller de politiske yderpunkter, som kunne gennemtrænge og ødelægge familier under Pinochets rædselsregime. Romanen er fortalt malerisk og med en gennemtrængende magi på trods af dets kobling til virkeligheden. Med magien bearbejder Allende Chiles forfærdelige historie, der synes lige så absurd og uvirkelig som den virkelige, og lægger et lag af mystik over fortællingens generationer, som væves sammen af spøgelser og fortællertonen, der formår at lade fortid, nutid og fremtid ske på samme tid, så læseren aldrig kan være helt sikker på noget.

Allendes forfatterskab centrerer sig i høj grad om den tragiske skæbne. Hendes værker har ofte et historisk afsæt, hvori hun har mulighed for at belyse de skæbner, der ikke selv havde mulighed for at tale.

 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange.
Læs mere om forfatteren og hendes bøger på Litteratursiden. 

 

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer