Gå til indhold
Indhold begynder her

Kaspar Colling Nielsen (DK)

Forfatter Kaspar Colling Nielsen
Foto: Petra Kleis.

Kaspar Colling Nielsen er dansk forfatter og manuskriptforfatter, der har markeret sig med udgivelser, der er svære at definere, både i forhold til genre og form.

Han debuterede som forfatter i 2010 med 'Mount København', som samme år indbragte ham Danske Banks debutantpris. Mount København – bjerget, ikke bogen – er et 3500 meter højt bjerg, der overflademæssigt matcher et område på størrelse med Bornholm. Det er placeret på Avedøre Holme, og det har taget 200 år at opføre. En sådan kolos har naturligt nok bidraget til visse ændringer i den danske natur, men langt hen ad vejen er bjerget ubetinget en succes, og bogens personer sætter ikke spørgsmålstegn ved dets tilstedeværelse.

Colling Nielsens romaner har ofte afsæt i dystopiske verdner, som læner sig tæt op ad virkeligheden, så absurditeten mærkes på egen krop. Det er verdner, hvor virkeligheden er gået galt, og en simpel tanke har udviklet sig til noget foruroligende. Han skruer på virkeligheden og gør en fremtidsfrygt til en meget nær fremtid, som vi ser det i både Den danske borgerkrig 2018-24 og Det europæiske forår, og romanerne indeholder ofte en dyb og skæv samfundskritik.

Kaspar Colling Nielsen er uddannet inden for erhvervøkonomi og filosofi fra Copenhagen Business School. I efteråret 2019 annoncerede han, at han var han blevet ansat som taleskriver for den socialdemokratiske klimaminister Dan Jørgensen.

 

Portrættet er udarbejdet af Litteratursiden.dk i samarbejde med LiteratureXchange. 
Læs mere om forfatteren og hans bøger på Litteratursiden.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer