Gå til indhold
Indhold begynder her

Hiromi Kawakami (JP)

Den japanske forfatter Hiromi Kawakami
Foto: Rinko Kawauchi.

Hiromi Kawakami er en anerkendt japansk forfatter, der er særligt kendt i Danmark for romanen Nakanos genbrugsbutik. Romanen handler om kvinden Hitomi, der forelsker sig i kollegaen Takeo, Nakano selv og kunstneren Masayo. De arbejder alle i genbrugsbutikken, som er omdrejningspunktet for hverdagens små dramaer. Nakanos genbrugsbutik er en øm og sjov roman, der åbner op for de genstande vi bruger i livet og de historier, der gemmer sig i dem. 

Til maj udkommer Kawakamis roman Hr. Nishino og kærligheden på dansk. Læseren følger ti kvinders perspektiver, der alle fortæller om før og efter deres korte romantiske relation med Hr. Nishino. Bid efter bid får læseren nye perspektiver på den flotte, hemmelighedsfulde og ubetænksomme mand, og romanen bliver et billede på den besværlige kærlighed, men også hvordan hvert enkelt individ oplever kærligheden forskelligt. 

Hiromi Kawakamis forfatterskab undersøger menneskers følelsesregistre ved at forholde sig til små, ømme hverdagsinteraktioner. Desuden trækker Kawakami på den magiske realisme i flere af sine romaner som Kvinden ved havet, hvor læseren følger den ensomme kvinde Kei, der ved et uheld tager den forkerte toglinje hjem og bliver forfulgt af et genfærd.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer