Gå til indhold
Indhold begynder her

Hanne-Vibeke Holst (DK)

Forfatter Hanne-Vibeke Holst
Foto: Sara Galbiati.

Hanne-Vibeke Holst debuterede i 1980, og allerede tidligt i forfatterskabet har man mærket hendes interesse for at beskrive samtidsproblematikker, som forholdene mellem køn og at kunne finde balancen mellem familieliv og karriere. Disse tematikker ser vi blandt andet i Kongemordet om kvinden Lindas kamp for socialdemokratiets formandspost med intentionen om at vælte sin tyranniske og magthungrende mand.

Nu er hun aktuel med sin nye roman Kriger uden maske, en biografisk roman om kunstneren Sonja Ferlov Mancoba. Mancoba anses som en stor kunstner i den danske modernisme og har med sin store interesse for afrikanske kulturer stræbt efter at skabe kunst, der kunne forbinde mennesker på tværs af kulturer. I Kriger uden maske følger man Sonja fra de surrealistiske kunstmiljøer i København til et fattigt kunstnerliv i de parisiske gader. I ly af 2. verdenskrig forelsker hun sig i Ernest Mancoba, et møde, der får stor betydning for hendes fremtidige kunst.

Hanne-Vibeke Holst har modtaget et væld af priser for sit forfatterskab, blandt andet De Gyldne Laurbær, Læsernes Bogpris samt Danners Ærespris for at tage del i debatten om vold mod kvinder.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer