Gå til indhold
Indhold begynder her

Månedens forfatter

Bog skrevet af Linn Ullmann

MÅNEDENS FORFATTER // LINN ULLMANN 

Månedens forfatter i januar er norske Linn Ullmann, og i samarbejde med Gyldendal udlodder vi en bogpakke med hendes seneste roman Pige, 1983

Linn Ullmann er kendt for romaner som De urolige, Når jeg er hos dig, Et velsignet barn og mange flere. Hun kredser ofte om skæve familier og idéen om kernefamilien sat over for virkeligheden, men i Pige, 1983 drejer det sig om seksualitet og erindring. 

Romanen handler om en ung pige på 16 år, der går rundt i Paris’ gader, mens hun leder efter adressen på A, en 30 år ældre fotograf, som hun lader sig fotografere af og indleder et forhold til. Flere årtier senere tænker den voksne kvinde tilbage på den pige, hun var engang. Hun har glemt det meste, men ikke natten i fotografens lejlighed, skammen og følelsen af, at noget var forkert. 

Romanen er oversat til dansk af Karen Fastrup.

Du kan også glæde dig til at opleve Linn Ullmann til LiteratureXchange 2023. Du kan allerede nu købe stjernebillet til årets festival, som giver adgang til en lang række af arrangementer med blandt andet Linn Ullmann og den islandske forfatter Auður Ava Ólafsdóttir. Køb stjernebillet til early bird-rabat her - prisen stiger med 25 % fra den 1. februar.

OBS! For at være med i konkurrencen om bogpakken skal du tilmelde dig vores nyhedsbrev her – vi en vinder den 31. januar. Er du allerede tilmeldt nyhedsbrevet, er du automatisk med i konkurrencen. Vinderen får direkte besked pr. mail.

Årets temaer 2023

  • Arrangører
    Sponsorer