Gå til indhold
Indhold begynder her

Månedens forfatter

Bog skrevet af Auður Ava Ólafsdóttir

MÅNEDENS FORFATTER // AUÐUR AVA ÓLAFSDÓTTIR

Auður Ava Ólafsdóttir er én af Islands mest læste forfattere, og i denne måned udlodder vi et eksemplar af hendes seneste roman Dyreliv i samarbejde med forlaget Batzer & Co. i anledning af, at hun er denne måneds forfatter.

Dyreliv udspiller sig i det islandske vintermørke op til jul, mens et historisk lavtryk er under opsejling. Fortælleren, en jordemoder, bor i en lejlighed, som hun har arvet efter sin enlige, barnløse grandtante. Blandt de mange gamle arvestykker finder hun en lang række breve, artikler og længere manuskripter, som hendes grandtante arbejdede på, hvor hun undersøgte, hvad mennesket er i stand til. Fortælleren lærer langsomt nye sider af tanten at kende og får et indblik i de mange emner - såsom naturen, dyreliv, mørket, lyset og fødselshistorier - der optog hende, mens hun levede. Alt imens stormen raser udenfor.

Dyreliv er oversat til dansk af Erik Skyum-Nielsen.

Auður Ava Ólafsdóttir debuterede som forfatter i 1998. Hendes forfatterskab kredser ofte om mennesker, der befinder sig i sorg og kæmper for at finde en mening med tilværelsen. I 2018 fik hun tildelt Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Ar, der også er udkommet på dansk foruden Stiklingen, Miss Island og Svaner bliver ikke skilt. Du kan også glæde dig til at opleve Ólafsdóttir til LiteratureXchange 2023. Køb din stjernebillet allerede nu - læs mere her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her for at være med i konkurrencen – vi trækker en vinder den 28. november. Vinderen får direkte besked pr. mail.

Er man allerede tilmeldt nyhedsbrevet, er man automatisk med i konkurrencen.

Årets temaer 2023

  • Arrangører
    Sponsorer