Gå til indhold
Indhold begynder her

Digital konference: litteraturformidling, verdensmål og nordisk netværk

Kvinde læser op
Foto: Jonathan Rønn
17. oktober 2024

Er du nysgerrig på, hvordan litteraturen kan give nye perspektiver på globale udfordringer? Har du lyst til at lære af andres erfaringer med at skabe en mere bæredygtig litteraturformidling, med fokus på emner som klima, sundhed, diversitet og demokrati?

Så deltag i årets digitale konference, der undersøger krydsfeltet mellem FN’s verdensmål og litteraturformidling. Konferencen arrangeres af LiteratureXchange og henvender sig til aktører i hele Norden, der arbejder med litteraturformidling.

Det er tirsdag d. 26. november kl. 13-16 (GMT+2). Det er gratis at deltage. Tilmed dig per mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Efter tilmelding vil du modtage en kalenderinvitation og link til Teams. 

Som deltager får du:

  • En forfatters, en underviser og en formidlers perspektiv på samtidens nordiske litteratur set i samspil med nogle af tidens globale udfordringer
  • Mulighed for at skabe netværk på tværs af Norden
  • Indblik i andre aktørers arbejde i krydsfeltet mellem litteraturformidling og FN's verdensmål
  • Mulighed for at dele egne erfaringer og drøfte nye ideer

 

Program: 

13:00 - Velkomst ved LiteratureXchange - Aarhus Internationale Litteraturfestival

13:15 - Miljø og forurening: et skriveforløb for børn og unge – Oplæg ved forfatter og journalist Johanne Mygind (DK) om arbejdet med børn og unge om forurening fra kemikaliefabrikken Cheminova.

13:40 - Koloniale narrativer– Oplæg ved postdoc Naja Dyrendom Graugaard (DK) om repræsentation og afkolonisering i litteraturen med fokus på Grønland.

14:05 - PAUSE

14.15 - Case 1: Åshild Lappegård Lahn (NO), projektleder ved Litteraturhuset i Oslo om arbejdet med at løfte FN’s verdensmål gennem litteraturen.

14.25 - Case 2: Malin Corlin fra Nunatta Atuagaateqarfia, Grønlands Landsbibliotek (GL) om at blive et verdensmålscertificeret bibliotek.

14:35 - Case 3: Ditte Marie Nesdam-Madsen (DK), Glostrup Bibliotek om litterære folkehøringer. 14.45 Netværk i grupper (vælg en gruppe på dagen)

15.10 PAUSE

15.20 - Forfattertale – Karl Kofi Ahlqvist (SE) om klasse, køn og etnicitet med udgangspunkt i den prisvindende debut Ingen ro om natten.

15.45 - Spørgsmål og tak for i dag

Konferencen er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer