Gå til indhold
Indhold begynder her

Kim Leine (DK)

Forfatter Kim Leine
Forfatter Kim Leine. Foto: Robin Skjoldborg.

Kim Leine (Danmark)

Kim Leine, født 1961 i Norge, kom til Danmark som 17-årig. Efter en uddannelse som sygeplejerske arbejdede han i 15 år i Grønland. I 2004 vendte han tilbage til Danmark, hvor han i 2007 debuterede som forfatter med erindringsromanen 'Kalak', en rå skildring af en danskers tilværelse og nedtur i det moderne Grønland.

I 2012 udkom Kim Leines store historiske roman 'Profeterne i evighedsfjorden'. Inspireret af virkelige hændelser handler den meget roste roman om den danske præst Morten Falck, der udstationeres i Grønland i slutningen af 1700-tallet. Romanen er solgt til udgivelse i indtil videre 23 lande, herunder Tyskland, USA, England og Frankrig. Kim Leine har samtidig modtaget adskillige store priser for romanen – bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris og De Gyldne Laurbær.

I marts 2018 var forfatteren aktuel med 'Rød mand/sort mand' - en selvstændig fortsættelse af 'Profeterne i evighedsfjorden'. Det er en stor fortælling om koloniseringen af Grønland i 1728, om præsten Hans Egede og åndemaneren Aappaluttoq, om vældige naturkræfter, død, druk og ondskab, om mødet mellem to kulturer, om fædre og sønner, og to mænd, der kæmper om en drengs sjæl og om de djævle, der driver os mod døden og fortabelsen eller forklarelsen.

 

Kim Leine (Denmark)

Kim Leine (born 1961) was born in Norway and moved to Denmark at age 17. His 15 years of working as a nurse in Greenland has inspired most of his novels to take place there. His latest novel 'Rød mand/sort mand' (2018) is a story about the colonization of Greenland in 1728 and about nature, death, drinking, evil and the clash of two cultures.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer