Gå til indhold
Indhold begynder her

Yan Lianke (CN)

Portræt af forfatteren Yan Lianke

Den kinesiske forfatter, Yan Lianke, udgav sin første novelle i 1979 og har siden udgivet 14 romaner og mere end 40 noveller. Han har opnået stor anerkendelse i sit hjemland, selvom flere af hans bøger er forbudte i Kina på grund af den systemkritik, der ofte forekommer i hans bøger. 

Kina og Kinas historie er et gennemgående tema i Liankes forfatterskab, hvor han reflekterer over det absurde, det ubehagelige og det grumme. I Landsbyens blod skildrer han, hvordan bønderne i Henan-provinsen blev smittet med HIV-virus på grund af organiseret salg og køb af blod, mens han i romanen De fire bøger skildrer en kinesisk arbejdslejr under Den Store Hungersnød.

Den 21. maj udkommer kortromanen Dage, måneder, år

Yan Lianke har modtaget adskillige priser for sit forfatterskab, heriblandt Hua Zhong World Chinese Literature Prize, Lao She Literary Award, Franz Kafka-prisen og Dream of the Red Chamber prisen, og han er flere gange blevet nævnt i sammenhæng med Nobelprisen i Litteratur.

Oplev forfatteren i samtale med med Peter Damgaard, ph.d. i kinesisk litteratur og oversætter, den 25. maj. Læs mere om og køb billet til arrangementet her.

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer