Gå til indhold
Indhold begynder her

Judith Hermann (DE)

Portræt af forfatteren Judith Hermann
Foto: Andreas Reiberg.

Den tyske forfatter Judith Hermann er aktuel med bogen Vi ville have fortalt hinanden alt, som er et personligt, selvbiografisk og essayistisk værk i tre dele. Værket er en åbenhjertig beretning om hendes liv og forfatterskab og blev oprindeligt skrevet som en poetikforelæsning på Goethe-Universität i Frankfurt, som Hermann blev inviteret til at holde i 2022. Her giver Hermann et indblik i sin opvækst i det delte Berlin og en barsk familiehistorie og fortæller om de mennesker, der har præget hendes liv og dermed hendes bøger. Det gør Vi ville have fortalt hinanden alt til en bog om sandhed, fiktion og skrivning. Om erindringer og hemmeligheder og det, der forbinder skrivningen og livet. 

Judith Hermann tilhører en generation af tyske forfattere, der begyndte at skrive efter Murens fald, og er særligt kendt for sine anmelderroste noveller. Hun debuterede i 1998 med novellesamlingen Sommerhus, senere, om en flok unge i midten af 20'erne og deres bohemeagtige liv i Berlin. Debuten blev en bestseller og affødte en udbredt forståelse af Hermann, som sin generations stemme. Siden har hun blandt andet udgivet novellesamlingerne Spøgelser, overalt og Lettipark samt romanen Hjem

Hermann har modtaget en række priser for sit forfatterskab, heriblandt Kleist-prisen, Hugo-Ball-prisen og Bremer Literaturpreis.

Oplev Judith Hermann her

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer