Gå til indhold
Indhold begynder her

Isabella Hammad (UK-PS)

Portræt af forfatteren Isabella Hammad
Foto: Kathy Coulter

Den britisk-palæstinensiske forfatter Isabella Hammad er aktuel med romanen, Genfærd ind, om skuespilleren Sonia, der efter at have boet i London i mange år vender tilbage til Haifa for at besøge sin søster. Mødet med hjemlandet er på en gang velkendt og fremmedgørende, og da Sonia møder en lokalteaterinstruktør, slutter hun sig til en opsætning af Hamlet på Vestbredden. Snart terper hun replikker på arabisk, og i takt med at premieren nærmer sig, intensiveres krigen mere og mere, og Sonia øjner muligheden for at genfinde sig selv i sit hjemland.

Med sine to romaner er Hammad allerede kendt for sine store, episke fortællinger, der kredser omkring Palæstina både før og nu. Debutromanen, Pariseren, er baseret på forfatterens oldefars historie og fortæller om Midhat Kamal fra Nablus i Palæstina, som tager til Frankrig i et nytteløst forsøg på at finde sig selv, men inden han rejser hjem igen, forelsker han sig i en ung fransk kvinde og konfronteres med erkendelsen af, at frihed og lighed er en illusion i den koloniserede verdensorden.

Det er store temaer som fred, kærlighed, håb, lys og mørke samt den menneskelige søgen efter et sted at høre til, som er på spil i Isabella Hammads forfatterskab. Hun er blandt andet blevet tildelt Palestine Book Award og Plimpton Prize for Fiction for sine romaner.

Oplev Isabella Hammad her

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer