Gå til indhold
Indhold begynder her

Peder Frederik Jensen (DK)

Portræt af forfatteren Peder Frederik Jensen
Foto: Les Kaner.

Den danske forfatter Peder Frederik Jensen er aktuel med romanen Rans vilje, som er nomineret til årets DR Romanpris: Det er en barsk, historisk roman om menneskets forhold til naturen, overlevelse og fremskridt, der udspiller sig under en flodbølge i 1872, og den betegnes som et højdepunkt i forfatterskabet.

I marts 2024 udkom desuden essayene Under samme måne: Rejsefortællinger fra Cameroun, Senegal og Kenya, som er blevet til i et samarbejde med fotograf Anders Rye Skjoldjensen. Her skildrer forfatteren og fotografen den hårde virkelighed med tørke og oversvømmelser, som mange afrikanere lever i som en konsekvens af de klimaforandringer, de ikke selv bærer ansvaret for. Det er et forsøg på at vise det store, sammensattes kontinents udfordringer i verden og ikke mindst de mennesker, der betaler den højeste pris for klimaforandringerne.

Peder Frederik Jensens forfatterskab kredser typisk om det moderne samfund, mellemmenneskelige relationer og individets eksistentielle søgen efter ståsted og sammenhæng i verden. Han har modtaget række priser for sine værker, heriblandt Albert Dams Mindelegat, Otto-Gelstedprisen, Jeanne og Henri Nathansens Mindelegat og Skulderklaplegatet.

Oplev Peder Frederik Jensen her

  • Arrangører
    Mediepartnere
    Strategiske samarbejdspartnere
    Sponsorer