Gå til indhold
Indhold begynder her

LitX Læser Sammen

Billede med teksten LitX Læser Sammen
08. februar 2024

Er du en del af en læsekreds/bogklub, eller kender du nogen, der er det? Så vil vi gerne invitere jeres læseklub til at deltage i LitX Læser Sammen - en spændende læseoplevelse, der leder op til årets internationale litteraturfestival, LiteratureXchange, som finder sted den 19.-23. juni 2024 i Aarhus. 

Læs med LiteratureXchange
I løbet af marts, april og maj læser vi tre bøger skrevet af forfatterne Thomas Korsgaard, Judith Hermann og Sara Rahmeh, som I kan opleve på LiteratureXchange til sommer. Man læser bøgerne i sin læsekredse, og hver måned inviterer vi en ekspert på forfatterskabet eller et af bogens temaer for at gøre os klogere på bogen. I får også en læseguide med spørgsmål til jeres møder i læsekredsen som en inspiration til at tale om bøgerne. I bestemmer selv, om I vil være med til at læse alle tre eller kun nogle bøgerne, og vi kan hjælpe med lokaler, hvis I mangler et sted at mødes. Kontakt os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for mere information. 

Månedlige arrangementer med oplæg

Den sidste onsdag i marts, april og maj inviterer LiteratureXchange alle deltagende læsekredse til et arrangement, hvor en ekspert vil give perspektiver på månedens forfatter og tema. Dette er også en mulighed for at mødes på tværs af læsekredse til en snak om bøger og læsning.

Arrangementerne foregår i Stiften Lounge hos FO-Aarhus.

Adresse: FO-Byen – Stiften Lounge, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C.

Eksklusive Rabatter

 • 20 % rabat på de tre bøger i boghandelen Kristian F. Møller i Aarhus
 • 50 % rabat på billetter til de månedlige arrangementer i marts, april og maj
 • 50 % rabat på billetter til arrangementer med de tre forfattere under LiteratureXchange 2024

Tilmeld jeres læseklub nu

Send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for at tilmelde jeres læseklub og angiv

 • kontaktperson for læseklubben + mailadresse
 • læseklubbens navn og antal deltagere samt navn på alle deltagere
 • om I ønsker at deltage i månedsarrangementerne og i så fald hvilke. Billetprisen pr. arrangement er 25 kr. pr. person inkl. kaffe og kage (almindelig billetpris: 50 kr.)

 

BØGER, TEMAER OG ARRANGEMENTER

Marts: Kulturmøder, tilhørsforhold og hjemlighed

Betonhjerter (2023) af Sara Rahmeh

En roman, som nedbryder fordomme om boligblokke og barrierer mellem etniciteter. En fortælling om et overset sted. En kærlig og humoristisk ode til dem, samfundet ikke forstår, og dem, der skal ranke skuldrene og forsvare det, de kommer af.

"Betonhjerter er en moderne udgave af Tove Ditlevsens Barndommens gade."

★★★★★ – Jyllands-Posten

Månedsarrangement onsdag den 20. marts kl. 17.00-18.00: Oplæg ved Marianne Ping Huang, lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet, om Sara Rahmeh som forfatter med fokus på at stå mellem to kulturer og ikke at føle sig hjemme.

 

April: Sandhed, fiktion og hemmeligheder

Vi ville have fortalt hinanden alt (2023) af Judith Hermann

Vi ville have fortalt hinanden alt handler om litteraturen og livet og det, der forbinder de to. Hermann fortæller om de livsbegivenheder og mennesker, som har givet inspiration til hendes bøger, og inviteret læseren ind i forfatterens værksted.

“Hermanns sprog er uanstrengt, det er tilsyneladende enkelt, og alligevel slår det mig helt omkuld.” – Information

★★★★★★– Jyllands-Posten

Månedsarrangement onsdag den 24. april kl. 17.00-18.00: Oplæg ved Steen Bille, forfatter, kritiker og tidligere studievært på P1, om den tyske forfatter Judith Hermann med fokus på temaerne sandhed, fiktion og hemmeligheder – hvor begynder en historie, og hvor ender den? 

 

Maj: Forældrerelationer, samfundshierarki og humor

Snydt ud af næsen (2024) af Thomas Korsgaard

Seksten noveller du aldrig glemmer – fra et sted, du aldrig har hørt om. Snydt ud af næsen handler om reglerne og vilkårene i et lille lokalsamfund. Om små og store uheld. Om fædre og sønner og maskulinitet. Om at være som ”snydt ud af næsen” på sine forældre og om at høre til – og ikke høre til.

“Den prisvindende forfatters hidtil bedste udgivelse” ★★★★★ – Jyllands-Posten

Månedsarrangement onsdag den 29. maj kl. 17.00-18.00: Oplæg ved Stefan Kjerkegaard, lektor ved Nordisk Sprog og Litteratur på Aarhus Universitet, om den danske forfatter Thomas Korsgaard med fokus på forældrerelationer, lokalsamfund og humor.

 • Arrangører
  Mediepartnere
  Strategiske samarbejdspartnere
  Sponsorer