Gå til indhold
Indhold begynder her
 • Lidelse og litteratur

  Litteraturen giver os adgang til andre verdner, liv og holdninger. I LiteratureXchange har vi en ambition om at dyrke litteraturens potentiale som platform for nye refleksioner og nuancerede indsigter i aktuelle problemstillinger og sætter derfor hvert år fokus på FN's verdensmål – i 2022 centreret omkring FN's verdensmål #3, 'Sundhed og trivsel'.

  Efter to år med en verdensomspændende pandemi har spørgsmålet om sundhed og trivsel været et centralt emne for mange, og foruden Covid-19 har der de sidste par år også været debat om forholdene for fødende kvinder og manglende hænder på hospitalerne såvel som inden for psykiatrien - og det bare i Danmark.

  Under LiteratureXchange 2022 præsenterer vi en række arrangementer, der sætter krop, ord og fortællinger på emner som misbrug, forældreskabet, depression og tilværelsen som pårørende. Hvordan opleves misbrug af for eksempel alkohol indefra og udefra? Hvilken situation står man i som pårørende til en misbruger eller en, der lider af en alvorlig sygdom? Hvordan opleves overgangen til forældreskabet og den nye identitet som forælder?

  Og hvordan kan vi bruge litteraturen i denne sammenhæng?

Årets temaer 2023

 • Arrangører
  Sponsorer