Gå til indhold
Indhold begynder her
Program

Katedralsamtale - oplev Jón Kalman Stefánsson

Den islandske forfatter Jón Kalman Stefánsson
Foto: Einar Falur Ingólfsson.

Aarhus Domkirke inviterer en lys forsommeraften til samtale med den islandske forfatter Jón Kalman Stefánsson om hans seneste roman Dit fravær er mørke. Stefánsson er en af Nordens og Europas store nulevende forfattere. Stefánsson vil samtale med sognepræst Henrik Grøndal Lund om romanen, der siden udgivelsen er blevet en international succes.

 

Dit fravær er mørke handler om en fortæller, der vågner op i en fremmed kirke et sted i det nordvestlige Island. Han lider af hukommelsestab og forsøger at erindre sit liv med hjælp fra en mystisk mand, som bliver hans ledsager, og som måske er buschauffør, måske præst, eller måske er han Djævelen selv.

Fortælleren skriver historien ned, samtidig med at vi læser den, og efterhånden som romanen skrider frem folder, der sig et mangfoldigt og levende persongalleri ud: Vi hører om en kvinde, der forelsker sig i en bonde, fordi han har de mest fantastiske blå øjne og hører Bob Dylan; en mor, som er tvunget til at forlade sit barn, en præst, som skriver breve til en afdød tysk digter; en fisker, som er ekspert i Kierkegaard; en deprimeret rockmusiker og en bondekone, der skriver en artikel om regnormen, muldens blinde digter.

Dit fravær er mørke er historien om en kvindes smil, der kan vække guderne og lyse verden op. Det er en historie om glemsel og tilgivelse, drømme og forfængelighed, savn og begær, fejltrin og lykke, og om skæbnens standhaftige beslutsomhed. Akkompagneret af Dødens playliste vokser portrættet af en familie langsomt frem.

Føj til Mit program
Slet fra Mit program
Se Mit program
14. juni 2023
Kl 19.30 - 21.00
Aarhus Domkirke
Store Torv
Samarbejdspartner
Aarhus Domkirke
Pris:
50 kr.
Pris for unge under 30:
Gratis, men kræver tilmelding
Billetter
  • Arrangører
    Sponsorer