Gå til indhold
Indhold begynder her
Program

Foredrag om nobelprisvinder Annie Ernaux

Billede med tre af Annie Ernauxs bøger
Hør om franske Annie Ernaux' enestående forfatterskab, når kritiker og tidligere lektor ved Sorbonne i Paris, Matthias Dressler-Bredsdorff, breder forfatterskabet ud.

Nobelprisvinderen Annie Ernaux er en af det moderne Frankrigs vigtigste kronikører, og med udgangspunkt i sit eget liv har forfatteren gennem snart seks årtier vævet en unik fortælling om sit land og de mennesker, der bor i det. Arbejderpigen fra Normandiet lægger krop og stil til de stemmer, der ellers har tendens til at forstumme, og nedbryder murene mellem litteraturen og den sociale verden, mellem individ og fællesskab.

Ernaux har fornyet fiktionen ved at skrive en ny tids kollektivromaner om det enkelte menneske – sig selv.

I foredraget tager vi på en gennemflyvning i forfatterskabet og dets temaer – barndommen, kvindeerfaringen, den fælles erindring og glemsel – alt imens vi kigger på, hvad Ernaux kan lære os, ikke bare om det moderne Frankrig, men om Europa og romangenren.

Matthias Dressler-Bredsdorff, cand.mag. i Litteraturvidenskab, kritiker ved Politiken og forhenværende lektor på Sorbonne i Paris, har interviewet Ernaux og skrevet om hende ved flere lejligheder.

Arrangementet er en del af Århundredets Festival, som finder sted den 3.-12. marts 2023. Læs mere om festivalen her.

Du kan benytte din stjernebillet til dette arrangement - husk at booke en pladsbillet. Læs mere om stjernebilletterne her.

Føj til Mit program
Slet fra Mit program
Se Mit program
08. marts 2023
Kl 17.00 - 18.30
Store Sal, Dokk1
Hack Kampmanns Plads 2
Samarbejdspartner
Århundredets Festival
Pris:
50 kr.
Pris for unge under 30:
Billetter

Årets temaer 2023

  • Arrangører
    Sponsorer