Gå til indhold
Indhold begynder her
Program

Er litteratur sundt? - et heldagsarrangement

En hånd, der holder en opslået bog

Hvad svarer forskere, politikere og aktører inden for feltet, når vi stiller spørgsmålet: Er litteratur sundt? Få svarene og muligheden for selv at prøve litteraturen på egen krop, når vi på denne heldagskonference sætter fokus på litteraturens evne til at understøtte sundhed og trivsel. Konferencen er for alle – hvad enten du arbejder professionelt med feltet, er nysgerrig på mulighederne eller simpelthen er på jagt efter gode argumenter for at tilbringe flere timer i sofaen med en god bog.

Program 

9.45      Bunkeren åbner. Der er mulighed for at få kaffe/the. 

10.30    Velkomst ved Rabih Azad-Ahmad, Rådmand, Kultur og Borgerservice og Christian Budde, Rådmand, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune.

10.40    Introduktion til Jane og Philip Davis og The Reader Organisation ved direktør for Læseforeningen Mette Steenberg.  

10.45    Stifter og leder af The Reader Organisation Jane Davis i samtale med litteraturprofessor ved Centre for Research in Reading, Philip Davis om arbejdet med at skabe en verdensomspændende læserevolution og resultaterne af arbejdet.   

11.30    Oplæsning fra digtsamlingen Hindebæger ved forfatter og næstformand i foreningen Kunst og mental sundhed, Anna Rieder .

11.35        Paneldebat: Er Litteratur sundt?  

            Paneldeltagere:   

Rabih Azad-Ahmad Rådmand, Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune  

Christian Budde, Rådmand, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune   

Birgit Bundesen, Overlæge ved psykiatrisk center Amager og leder af Nationalt center for kunst og mental sundhed  

Andreas Roepstorff, Professor ved Interacting Minds Centre og institutleder ved kultur og samfund ved Aarhus Universitet  

Ordstyrer: Marie Østergård, bibliotekschef for Aarhus Bibliotekerne  

12.10    Litteratur i brug. Læseforeningen ved direktør for Læseforeningen Mette Steenberg, Nationalt center for kunst og mental sundhed ved leder af centeret og overlæge på Psykiatrisk hospital Amager Birgit Bundesen, Skrivekunstskolen ved daglig leder Christian Djurhuus og  Post.doc ved Museum Ovartaci, Brian Benjamin Hansen fortæller kort om deres arbejde med kultur og sundhed og introducerer til de efterfølgende workshops/oplæg.  

12.30    Frokost (Kan bestilles på forhånd eller medbringes).

13.30       Prøv det på egen krop. Skrive- og læsegruppeworkshops ved Læseforeningen,  Nationalt center for kunst og mental sundhed og Skrivekunstskolen. Post.doc ved Museum Ovartaci, Brian Benjamin Hansen, holder oplæg om sin forskning, der fokuserer på Ovartacis selvbehandling gennem kunsten (på dagen vælger deltagerne én workshop eller oplæg efter først-til-mølle-princippet).   

14.30        Kage + kaffe/the.

14.50        Oplæsning af samskrivningsværk ved forfatter Anna Rieder og læge Birgit Bundesen.

15.00       Forfatter Siri Hustvedt i samtale med lektor ved Aarhus Universitet Anne Line Dalsgård om sine erfaringer med at bruge skrivning og læsning som krisehåndtering (Siri Hustvedt deltager digitalt).   

15.45     Tak for i dag.  

Konferencier på dagen: Marie Østergård, bibliotekschef for Aarhus Bibliotekerne  

 

Gratis rundvisning på det nye Museum Ovartacci

Museum Ovartaci genåbner foråret 2023 i nye lokaler i kulturbunkeren. Dog er det lige nu muligt at opleve særudstillingen ’Ovartaci i Venedig’, der formidler vigtigheden af Ovartacis deltagelse i en af verdenens mest prestigefulde kunstbegivenheder Venedig Biennalen. Udstillingen kobler en sansemættet samling af indtryk fra Venedig og Biennalen og en række Ovartaci værker, der sammen bringer Biennalens tematikker om blandt andet kropsforvandlinger, teknik og besjælinger i spil.

Museets rundviser introducerer til udstillingen og fortæller kort om planerne for det nye museum.

Du tilmelder dig rundvisning i forbindelse med billetbestilling.

 

Konferencen indgår i arbejdet med at gøre Aarhus til en UNESCO-litteraturby.

Info om forplejning på dagen: Vi giver kaffe/the om formiddagen og kaffe/the+kage om eftermiddagen. Det er desværre ikke muligt at købe frokost på dagen, men du kan bestille under billetkøb eller medbringe selv. Bemærk: Sidste frist for bestilling af frokost er fredag den 3. juni.

Føj til Mit program
Slet fra Mit program
Se Mit program
10. juni 2022
Kl 10.30 - 16.00
Kulturhus Bunkeren
Olof Palmes Allé 11
8200 Aarhus
Samarbejdspartner
Læseforeningen, FO-Aarhus, KOSA, Aarhus Universitet og Skrivekunstskolen
Pris:
Gratis, men kræver tilmelding
Pris for unge under 30:
Billetter
  • Arrangører
    Sponsorer